'Van den Brom aan het eind van het seizoen weg bij AZ'

AZ en trainer John van den Brom gaan aan het eind van dit seizoen uit elkaar, zo meldt het AD. Het is dan de bedoeling dat zijn assistent Arne Slot komend seizoen de nieuwe hoofdtrainer is in Alkmaar. Van den Brom is bezig aan zijn vijfde seizoen bij AZ en is nu nog de langstzittende trainer van de eredivisie. Zijn contract loopt aan het eind van het seizoen af.

Met AZ behaalde Van den Brom de nodige successen. Zo haalde hij een aantal keren Europees voetbal en overwinterde hij zelfs een keer in de Europa League. Vorig jaar behaalde hij met een derde plaats in de eredivisie zijn beste resultaat als trainer bij AZ. In de jaren daarvoor werd hij twee keer vierde en eenmaal zesde. In de laatste twee jaar haalde Van den Brom haalde ook de finale van KNVB Beker, die allebei werden verloren.

'Van den Brom aan het einde van het seizoen weg bij AZ' (Pro Shots / Joep Leenen)
'Van den Brom aan het einde van het seizoen weg bij AZ' (Pro Shots / Joep Leenen)

Dit jaar loopt het bij AZ een stuk minder. Van den Brom staat na vijftien speelrondes op de zesde plaats in de competitie, maar wel al met een achterstand van twintig punten op koploper PSV. In Europa vloog AZ er al in de tweede kwalificatieronde van de Europa League uit tegen Kairat Almaty, een ploeg uit Kazachstan. In de KNVB Beker is de ploeg uit Alkmaar nog wel actief.

Twee seizoenen geleden hing de toekomst van de trainer ook al aan een zijden draad. Toen besloot de club na lang wikken en wegen toch met hem verder te gaan.