'Breath of the Wild zal nooit op TLOZ-tijdlijn geplaatst worden'

Elke game in de The Legend of Zelda-serie staat op zichzelf, maar is ook in een groter geheel te plaatsen. Na jarenlange ruzies over welke game precies waar op de tijdlijn(en) hoort, heeft Nintendo een aantal jaar terug de discussie voor eens en altijd proberen te beëindigen met het onthullen van de officiële The Legend of Zelda-tijdlijn. Dit was echter nog voor Breath of the Wild, dus waar hoort die op de tijdlijn?

Het antwoord op die vraag zullen we nooit weten. Eiji Aonuma heeft onlangs gezegd Breath of the Wild nooit te zullen plaatsen. "In boeken zoals het recent uitgekomen The Legend of Zelda Encyclopedia onthullen we waar elke Zelda-game zich bevindt op de tijdlijn. Dit gaan we niet doen voor Breath of the Wild. Mensen vinden het bij die game leuk om zelf het verhaal erbij te verzinnen aan de hand van de fragmenten die we ze bieden. Als we de game op de tijdlijn zouden plaatsen, dan zou het verhaal vaststaan en alle verbeelding wegnemen. Dat zou niet leuk zijn," aldus Aonuma.

Vreemd genoeg heeft Aonuma eerder dit jaar nog aangegeven dat Breath of the Wild sowieso als laatst op de tijdlijn hoort, alleen welke tak wilde hij toen niet zeggen. Waar Breath of the Wild zich dus werkelijk bevindt in het grote geheel, zal altijd wel een raadsel blijven en is voor iedereen persoonlijk in te vullen. "We willen dat spelers met plezier blijven fantaseren over de wereld, zelfs na het eindigen van de game. Ik hoop dat iedereen zijn eigen antwoord vindt, op zijn eigen manier."  

Breath of the Wild