UFC Fight Night 140: Zuid-Amerikaans vlees prima binnen te houden

Voor het eerst in het 25-jarig bestaan van de UFC bezoekt 's werelds grootste MMA-organisatie Argentinië. Een groot aantal Zuid-Amerikaans talent en als hoofdpartij lokaal favoriet en nummer tien op de weltergewichtranglijst Santiago Ponzinibbio tegen Neil Magny, nummer acht op diezelfde lijst. Een mooie avond in Buenos Aires, waar de jury een makkelijke avond had, gezien de vele voortijdige beslissingen in de octagon.

Ponzinibbio voelde zich letterlijk thuis in de octagon tegen de gevaarlijke Magny. Magny presteert wisselvallig in de UFC, maar heeft knappe overwinningen op toppers als Johny Hendricks, Carlos Condit en Kelvin Gastelum. Ponzinibbio vocht alleen nog tegen subtop, maar won wel zijn laatste zes gevechten, waarvan drie op knock-out.

Een dominante Ponzinibbio ging voor het thuispubliek overtuigend van start en kon met zijn jabs vrij uithalen om afwisselend met low-kicks het gestel onder Magny te verzwakken. De trappen op het been van Magny kwamen zo hard aan dat de Amerikaan door de verlammende pijn zeker zes- of zevenmaal de grond moest opzoeken. Het zouden een lange vijf ronden kunnen worden voor Magny.

De harde vuisten van de Argentijn lieten Magny niet los, maar zijn stugheid hield de Amerikaan overeind. De nutteloze take downpogingen van Magny lieten alleen maar de dominantie van Ponzinibbio zien. Misschien had de hoek van Magny eerder kunnen ingrijpen, zo eenzijdig leek dit gevecht en de keiharde rechtervuist van Ponzinibbio op de kaak van Magny kwam als een verlossing voor de inmiddels in dromenland verkerende Amerikaan.

Ponzinibbio was tactvol in de afsluitende persconferentie en hij eist nu eindelijk zijn verdiende toptegenstander. "Magny is een lastige tegenstander. Hij gaat moeilijk neer en heeft lang armen, maar ik bleef rustig en wachtte af. In 2019 wil ik voor mijn land voor de titel strijden. Dit is mijn kampioensgordel!", daagde de winnaar direct maar even kampioen Tyron Woodley uit.

Volledige uitslag UFC Fight Night 140 en daarna nog wat hoogtepunten van de avond:
Santiago Ponzinibbio verslaat Neil Magny door KO (stoten, ronde 4)
Ricardo Lamas verslaat Darren Elkins door TKO (stoten, ronde 3)
Johnny Walker verslaat Khalil Rountree door KO (stoten, ronde 1)
Ian Heinisch verslaat Cezar Ferreira na jurybesluit (30-27, 29-28 2x) 
Marlon Vera verslaat Guido Cannetti na opgave (rear-naked choke, ronde 2)
Cynthia Calvillo verslaat Poliana Botelho na opgave (rear-naked choke, ronde 1)
Michel Prazeres verslaat Bartosz Fabinski na opgave (guillotine choke, ronde 1) 
Alexandre Pantoja verslaat Ulka Sasaki na opgave (rear-naked choke, ronde 1) 
Austin Arnett verslaat Humberto Bandenay na jurybesluit (29-28, 29-27 x2)
Laureano Staropoli verslaat Hector Aldana na jurybesluit (30-27 x3) 
Jesus Pinedo verslaat Devin Powell na jurybesluit (29-28, 30-27 x2) 
Nad Narimani verslaat Anderson dos Santos na jurybesluit (30-27 x3)