NHL: Lightning scoort erop los na snelle achterstand

De ijshockeyers van de Tampa Bay Lightning hebben het publiek in de Amalie Arena dinsdagavond flink waar voor hun geld gegeven. De New Jersey Devils kregen met 8-3 op de broek van Nikita Kucherov en co.

Dankzij goals van Miles Wood en Travis Zajac stonden de Devils na een goede vijf minuten al met 0-2 voor en dus leek de avond nog een hele andere kant op te gaan. Veteraan Braydon Coburn hielp Tampa Bay echter weer naast de bezoekers met twee goals in het restant van de eerste periode.

Brayden Point zorgde in de tweede periode na een halve minuut al voor 3-2, Kucherov en aanvalsmaatje Steven Stamkos combineerden vervolgens in twee minuten tijd twee keer, met 5-2 als gevolg, alvorens Kyle Palmieri de hoop van de Devils in leven hield.

Tyler Johnson maakte snel een einde aan die hoop, Kucherov tikte er ook nog maar eens een goal bij en Ryan McDonagh zorgde voor de eindstand. Point scoorde overigens 'slechts' één keer, maar had wel een wezenlijk aandeel in de zege met vier assists.