Spelersmakelaar Veljkovic voerde honderden gesprekken met scheidsrechters

Volgens de Belgische krant Het Laatste Nieuws voerde spelersmakelaar Dejan Veljkovic honderden telefoongesprekken met twee scheidsrechters. De Serviër wordt door de Belgische justitie gezien als een hoofdrolspeler in het omkoopschandaal.

Journalisten van de Belgische krant hebben het omvangrijke dossier in mogen zien. Uit het dossier blijkt dat Veljkovic veel telefonisch contact had met scheidsrechters Sébastien Delferière en Bart Vertenten. Door de politie zijn honderden gesprekken opgenomen.

In een van de gesprekken tussen Veljkovic en Vertenten zegt de makelaar dat Antwerpen moet winnen in het degradatieduel met Eupen. In die wedstrijd gaf Vertenten vervolgens een discutabele strafschop aan de club uit de Belgische havenstad. 's Avonds noemde de Serviër dat “fantastisch” in een gesprek met de financieel directeur van KV Mechelen, ook een club in de degradatiezone. Bij die club stonden veel spelers onder contract waarbij Veljkovic bemiddeld had.

Volgens justitie werden Vertenten en Delferière beloond met geld en dure cadeaus. Vertenten zit sinds 10 oktober nog steeds vast, zijn 'collega' Delferière is na verhoor weer vrijgelaten maar nog steeds verdachte.