NHL: Winst voor Flames en Canucks

In de Noord-Amerikaanse ijshockeycompetitie NHL stonden maandagavond twee wedstrijden op het programma en dat leverde twee Canadese zeges op. Eén daarvan was niet heel vreemd, want de Toronto Maple Leafs namen het thuis op tegen de Calgary Flames.

Goalies Frederik Andersen (Toronto) en Mike Smith (Calgary) hielden hun doel twee perioden lang schoon, waarna Sean Monahan in de powerplay voor 0-1 zorgde. Nog geen minuut later verdubbelde Elias Lindholm de voorsprong voor de Flames, maar dankzij een powerplaygoal van Nazem Kadri was er nog hoop voor Toronto. Het bleef bij hoop: Michael Frolik zorgde zes seconden voor tijd met een empty netter voor de beslissende 1-3.

De Flames sloegen in rap tempo toe (Bron: YouTube)

De Vancouver Canucks wonnen thuis met 5-2 van de Minnesota Wild. Na zeven minuten zorgde Markus Granlund voor 1-0, maar dankzij Jordan Greenway stond het amper een halve minuut later weer gelijk. Jake Virtanen en Elias Pettersson zorgden in de tweede periode voor 3-1, Ryan Suter gaf Minnesota nog wat hoop. Dat was tevergeefs, want Pettersson en Ben Hutton brachten de eindstand in de derde periode op 5-2.