Kerstmarkt wordt Wintermarkt in Brugge om niemand te schofferen

De Kerstmarkt in Brugge zal niet langer zo heten, de organisatie heeft in al haar wijsheid besloten de naam van het evenement te veranderen in Wintermarkt. De naamsverandering heeft voor de nodige ophef gezorgd in de Belgische stad.

Namens de organisatie laat Piet Vanderyse tegenover VTM weten dat de naam kerstmarkt met katholicisme wordt geassocieerd en dat ze een wat neutralere naam willen. Ze willen niemand schofferen en zo neutraal mogelijk zijn. Wel zullen er nog steeds kerstproducten worden verkocht. Ook zal er wel gewoon een kerststal aanwezig zijn. De witte engelen kerstverlichting zal worden vervangen door neutrale witte winterverlichting, wat daar nu precies het verschil in is ons niet bekend.

De reportage van VTM:Update 14.11 uur

De organisatie van de Wintermarkt in Brugge is geschrokken van alle ophef en heeft in in de Vlaamse media meer uitleg gegeven over de verandering. "Met de benaming ‘wintermarkt’ willen we ons neutraler opstellen. We begrijpen niet vanwaar de commotie komt. Het is al het tweede jaar dat de naam is veranderd. Laat staan dat we iets zouden hebben tegen het katholieke kerstmis", zo vertelt Vanderyse aan het Limburgs Nieuwsblad. Met de naamsverandering wil de organisatie de activiteiten die niets met kerst te maken hebben beter kunnen promoten. Zoals bijvoorbeeld de ijsbaan. "Het is simpelweg een allesomvattende naam. Mensen hoeven er zeker niks meer achter te zoeken", zo vult Vanderyse aan.