62-jarige vrouw zwaargewond, hond verongelukt bij aanrijding

Een 62-jarige vrouw en haar hond zijn zondagochtend aangereden door een auto op een zebrapad op de Linden van den Heuvellsingel in Vlaardingen. De hond overleed ter plekke, de vrouw is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. De bestuurder van de auto was vermoedelijk onder invloed van drugs.

De vrouw wilde met haar hond de Linden van den Heuvellsingel oversteken via de oversteekplaats toen ze geschept werd door de auto die vanaf de richting van de Burgemeester Heusdenslaan in de richting van de Hogendorplaan reed. De witte herder overleed ter plekke aan zijn verwondingen. De vrouw, die een zware hoofdwond opliep, raakte buiten bewustzijn. De vrouw uit Vlaardingen is overgebracht naar het ziekenhuis.

De bestuurder moest volgens de procedures bij een aanrijding een blaastest doen. Deze wees niet op alcoholgebruik. De speekseltest gaf echter wel een positieve test op THC, de werkzame stof in wiet. De 24-jarige man uit Schiedam is aangehouden en heeft op het politiebureau een bloedtest moeten doen. De uitslag hiervan moet worden afgewacht.