Jong PSV verslaat leeftijdsgenoten van Ajax

Jong PSV heeft maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie voor eigen publiek een kleine overwinning geboekt op Jong Ajax, wiens selectie verre van compleet was.

Vanwege interlandverplichtingen kon trainer Michael Reiziger geen beroep doen op veertien van zijn spelers. "Een ongelukkige timing? Dat kun je wel stellen, ja", zei hij voorafgaand aan het duel tegen FOX Sports. "Natuurlijk wil je je sterkste spelers gebruiken. Die heb je niet, maar dat maakt niet uit. Wij staan bekend om onze goede jeugdopleiding, dus dan stel je andere spelers op."

Ook thuisploeg PSV miste een aantal spelers wegens de interlands, maar ook door schorsingen en blessures. Toch wist het elftal van trainer Dennis Haar de punten uiteindelijk op De Herdgang te houden. Jong Ajax kwam na iets meer dan een kwartier spelen nog wel op voorsprong door een doelpunt van Teun Bijleveld.

Amper drie minuten later was het echter gelijk. Na een overtreding in het strafschopgebied op Matthias Verreth ging Ramon Pascal Lundqvist achter de bal staan voor de penalty: 1-1. Vervolgens kwam PSV dicht bij een voorsprong toen Verreth in de slotfase van de eerste helft de paal raakte.

In de tweede helft nam Jong PSV snel de leiding via Joël Piroe. Jong Ajax maakte daarna jacht op de gelijkmaker en de Eindhovenaren werden behoorlijk onder druk gezet, maar het bleef bij 2-1. Daardoor stijgt Jong PSV naar de negende plaats in de Keuken Kampioen Divisie en zakt Jong Ajax naar plaats elf.