NHL: Capitals winnen herhaling Stanley Cup-finale

De ijshockeyers van de Washington Capitals hebben woensdagavond in de Capital One Arena de herhaling van de Stanley Cup-finale van afgelopen NHL-seizoen gewonnen. Net als in de eindstijd om de titel werden de Vegas Golden Knights geklopt door de Caps.

Evgeny Kuznetsov opende de score en stelde in de tweede periode Alex Ovechkin in staat om fraai de 2-0 binnen te schieten. Cody Eakin zorgde niet veel later met een mooie actie om Braden Holtby's goal voor de 2-1, maar Nicklas Bäckstrom scoorde 3-1, ook op aangeven van Kuznetsov.

De Rus was lekker op dreef, want na de 3-2 van Reilly Smith gaf hij Ovechkin nog eens een assist: 4-2. TJ Oshie maakte het kort voor tijd helemaal af door de 5-2 in het lege doel van de Golden Knights te schieten.

De Capitals hebben nu in drie duels al achttien keer gescoord, hoewel ze na overtime (6-7) wel van de Pittsburgh Penguins verloren. De Golden Knights hebben uit vier wedstrijden nog maar één overwinning binnen en die kwam na shoot-outs.

De Philadelphia Flyers wonnen op bezoek bij de Ottawa Senators met 4-7. Jakub Voracek schitterde voor de bezoekers: de Tsjech scoorde twee keer en gaf ook nog drie assists. De pas 19-jarige rookie Brady Tkachuk scoorde zijn eerste twee NHL-goals, terwijl zijn ook nog maar 20-jarige teamgenoot Max Lajoie de twee andere Senators-goals verzorgde.

De Anaheim Ducks verloren thuis voor het eerst dit seizoen, uitgerekend tegen de Arizona Coyotes, die in hun eerste twee duels niet hadden gescoord. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2, waarna de Coyotes in de shoot-outs hun eerste zege bij konden schrijven.

Capitals - Golden Knights (Bron: YouTube)