Grote onrust bij FenerbahÁe; Cocu werd gesaboteerd door assistenten

Het huwelijk tussen voormalig PSV-coach Phillip Cocu en Fenerbahçe is tot dusver geen succes. Woensdag kwamen in de Turkse media meer details naar buiten; daar lusten zelfs de honden geen brood van.

Cocu zou bij Fenerbahçe zijn gesaboteerd door zijn eigen assistenten. Zo gaan geruchten dat veldtrainer Turgay Altay zo boos zou zijn om het feit dat hij een deel van zijn taken af moest staan aan Erwin Koeman - die kwam met Cocu mee - dat hij ervoor koos om het verblijf van het Nederlandse tweetal te verzieken.

Altay zou in samenspraak met twee andere coaches, die eveneens buitenspel werden gezet, informatie over spelers middels videobeelden van trainingen en wedstrijden gelekt hebben naar derde partijen. Zo wordt onder meer het doorgeven van de opstelling van Fenerbahçe richting de aanstaande tegenstander genoemd. Deze claim werd op de Turkse televisie gedaan door de voorzitter van Fenerbahçe, Ali Koç. Het trio is inmiddels op staande voet ontslagen.

Volgens Koç is ook doelman Volkan Demirel met onmiddellijke ingang uit de selectie verbannen, nadat hij op een vreselijke manier tekeer ging tegen onder meer Koeman en een ander bestuurslid. Ook Nabil Dirar en Aatif Chahechouhe zijn niet meer welkom. Koç "Aatif Chahechouhe en Nabil Dirar waren continu vrolijk, hoe slecht het ook ging. Aatif heeft ook bij spelers en trainers een soort lobby gehouden voor Dirar, die volgens hem moest spelen. Cocu maakte een andere keuze en toen begon Aatif de sfeer te verpesten. Daarom hebben wij ook Aatif en Dirar uit de selectie gezet."

Maar dat is nog niet het topje van de ijsberg. Het meest bizarre verhaal, dat momenteel rond gaat over de rebellerende veldtrainers, is dat zij een kleed mee naar de kleedkamer hadden genomen. Dit gebeurde rondom de Europa League-wedstrijd tegen Spartak Trnava en de topper tegen Besiktas. Toen men vroeg waarom dat kleed er lag werd het volgende geantwoord: "Als we verliezen wordt Cocu na de wedstrijd hierin opgerold en ontslagen."