Volleybalsters blijven ongeslagen op WK na eenvoudige zege op Dominicaanse Republiek

De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun tweede groepswedstrijd in de tweede ronde gewonnen op het WK. In het Japanse Nagoya won Oranje met 3-0 (25-19, 25-16, 25-14) van de Dominicaanse Republiek.

Nederland begon goed aan de wedstrijd tegen de Dominicaanse Republiek. De ploeg van bondscoach Jamie Morrison liep snel uit naar een 8-4 voorsprong. Na de eerste technische time-out kwam de Dominicaanse Republiek beter in de wedstrijd en ze wisten Nederland tot 16-15 aardig bij te houden. In het slot van de eerste set liet Oranje haar klasse zien en won de set toch nog eenvoudig met 25-19.

In de tweede set liep Nederland snel uit naar een snelle voorsprong. Bij de eerste technische time-out stond Oranje met 8-3 voor, en bij de tweede technische time-out was het verschil opgelopen naar 16-10 in het voordeel van Nederlandse volleybalsters. Ze wonnen uiteidelijk de set met 25-16. In de derde set was het verzet van de Dominicaanse Republiek helemaal gebroken. Oranje liep uit naar een 11-3 voorsprong en won de set met 25-14.

In de poule staat is Nederland samen met Servië nog ongeslagen in de poule, met zeven overwinningen in zeven wedstrijden. Alleen doordat Oranje in vijf sets won van Japan staat Servië met één voor op de Nederlandse volleybalsters. Japan staat op de derde plaats met zes gewonnen wedstrijden, terwijl Brazilië vijf keer wist te winnen in zeven wedstrijden. De eerste drie van de poule gaat door naar de final six.

Hoogtepunten Nederland - Dominicaanse Republiek (Bron:YouTube)