Higuaín en Suso wijzen Milan de weg tegen hekkensluiter

AC Milan heeft z'n tweede competitiezege op rij te pakken. Voor eigen publiek werd het geplaagde Chievo met 3-1 verslagen.

Milan had halverwege al een comfortabele voorsprong in bezit. Na bijna een half uur spelen zorgde Gonzalo Higuaín van dichtbij voor de openingstreffer, op aangeven van Suso. De 24-jarige Spanjaard leverde zeven minuten later ook de assist voor het tweede doelpunt van Higuaín, waardoor het na drie kwartier in San Siro 2-0 stond.

De tweede helft was amper tien minuten oud toen Suso zijn hattrick van assists compleet maakte. Hij gaf de bal aan Giacomo Bonaventura, die van afstand via het been van een tegenstander raak schoot. Kort daarna deed Sergio Pellissier namens Chievo iets terug. Daar bleef het echter bij voor de Italiaanse hekkensluiter, die door een puntenstraf nog steeds op -1 staat.

AC Milan bezet nog altijd slechts de tiende plaats, maar de verschillen in de subtop van de Serie A zijn bijzonder klein. Nummer drie Lazio, dat zondagmiddag met 1-0 van Fiorentina won, heeft bijvoorbeeld maar drie punten meer dan Milan. De Rossoneri hebben bovendien een wedstrijd tegoed ten opzichte van veel concurrenten.