Oktoberfesten steeds populairder

Zaterdag 22 september is het grootste bier- en volkfsfeest ter wereld in München van start gegaan. Ook het team van Oktoberfestfan.nl was daarbij aanwezig. Het openingsweekend in München werd druk bezocht door zo’n 800.000 mensen, zo’n 200.000 meer dan vorig jaar. Tijdens een zonnige familiedag gisteren op de Wiesn (Weide), passeerden er veel bezoekers in Beierse klederdracht, van baby tot opa. Het Oktoberfest in München wordt steeds populairder onder toeristen. Ook blijft het aantal Oktoberfeesten dat in ons land georganiseerd wordt stijgen.

“Dat is onder andere te zien aan onze website, die rond deze tijd ontploft en ieder jaar weer meer bezoekers krijgt”, vertelt Maartje van Kuppevelt van Oktoberfestfan.nl. Er wordt gezocht op hoe men een Dirndl-strik vastknoopt, op tips voor het organiseren van een eigen Oktoberfeest en naar verschillende Oktoberfeesten in Nederland of vlak over de grens, bijvoorbeeld Düsseldorf. Aan de aanvragen en zoekopdrachten via onze site zien we dat het aantal “thema-Oktoberfeesten” dat men privé organiseert – thuis, met de studievereniging, sportclub etc. – flink is gestegen. Ook brengen we het aantal openbaar toegankelijke Oktoberfeesten in kaart.”

Eric van Duyvenvoorde van Oktoberfestfan.nl: "Dit jaar tellen we zo’n 226 Oktoberfeesten. Dat is ongelofelijk. Weer nét iets meer dan vorig jaar. Dit geeft aan dat het Oktoberfest nog steeds erg populair is. Het aantal meerdaagse feesten lijkt daarentegen gedaald te zijn. Met uitzondering van natuurlijk Die Heise Bierfesten, Oktoberfest Sittard, Oktoberfest Heerlen, Oktoberfest Bergen op Zoom, Veluws Oktoberfest of bijvoorbeeld Oktoberfest Den Bosch.”

“Wat ons opvalt, is dat België weer oprukt in aantal Oktoberfeesten. Zo vond afgelopen weekend het bekende, opnieuw georganiseerde Wieze Oktoberfest plaats, na een pauze van 31 jaar. Andere Oktoberfesten vind je daar onder in Antwerpen (Waagnatie), Oktoberfest Limburg, Lommel. Ook de Belgische media schreef hierover”, sluit Eric af.

Oktoberfesten steeds populairder  (Foto: Oktoberfest München)
Oktoberfesten steeds populairder (Foto: Oktoberfest München)