Europa duidelijk te sterk voor Amerika in Ryder Cup

De Europese golfers hebben op de Golf National in Parijs de Ryder Cup op de Amerikanen heroverd. In de 42ste editie van de Ryder Cup won Europa met 17,5 - 10,5 van Amerika. De Italiaan Francesco Molinari zorgde voor het beslissende punt.

Europa begon met 10-6 voorsprong aan de laatste dag. Met nog twaalf partijen te spelen in de enkels moest Europa 4,5 punten binnen te halen, dat leek te doen voor Europa. De Amerikaanse coach liet dan ook zijn beste golfers aan het begin spelen en zijn plan leek te slagen. In de eerste vier wedstrijden wist Amerika 3,5 punt te pakken en werd de stand teruggebracht naar 10,5-9,5 wel nog in het voordeel van Europa.

Europa was niet van slag en van de acht andere partijen wist Europa zeven ervan winnend af te sluiten. Het beslissende punt sloeg Molinari binnen. De Italiaan had toch een groot aandeel in de zege van Europa. Molinari won met de Engelsman Tommy Fleetwood alle vier de dubbelpartijen en werd door zijn zege op Phil Mickelson de eerste Europeaan ooit met vijf punten uit vijf duels.

Voor Sergio Garcia was er ook een persoonlijk feestje. De Spanjaard, die met een wildcard werd opgenomen in het Europese team, passeerde Nick Faldo als de Europeaan met de meeste punten in de Ryder Cyp. Hij heeft totaal 25,5 punten binnengehaald voor Europa in zijn Ryder Cup carrière.

Voor Tiger Woods verliep het toernooi een stuk minder. De Amerikaanse golflegende kwam vier partijen in actie, maar verloor ze ook alle vier. Dat was voor het eerst uit zijn carrière.

Europa wint de Ryder Cup! (PRO SHOTS/Action Images)
Europa wint de Ryder Cup! (PRO SHOTS/Action Images)