Schuurs, Sierhuis en Malacia in voorselectie Jong Oranje

Perr Schuurs, Kaj Sierhuis (beiden Ajax) en Tyrell Malacia (Feyenoord) maken voor het eerst deel uit van de voorselectie van Jong Oranje.

Het elftal van coach Erwin van de Looi staat voor een bijna onmogelijke opgave om het EK van 2019 in Italië en San Marino nog te halen. Jong Oranje staat vierde in de kwalificatiepoule en het speelt de komende interlandperiode tegen Letland en Oekraïne. Zelfs bij twee zeges lijkt het ondenkbaar dat de Nederlanders nog bij de beste nummers 2 eindigen.

"Natuurlijk is het een teleurstellende EK-kwalificatiecampagne geweest voor Jong Oranje. We staan nu op de rand van uitschakeling en als je je als Nederlands team niet plaatst voor een eindtoernooi dan heb je het niet goed gedaan", zegt Van de Looi op de officiële website van de KNVB. "Hoe pijnlijk dit ook is, we moeten vooruitkijken. Bij het samenstellen van deze selectie kijken we ook verder dan alleen deze twee interlands."

De trainer heeft daarom voor meer spelers gekozen die er op het EK van 2021 ook nog bij zouden kunnen zijn. "Deze selectie wordt aangevuld met een aantal ervaren Jong Oranje spelers. Hier gaan we een team van smeden dat trots is om voor Jong Oranje te spelen en dat zich wil revancheren voor de vorige wedstrijd." Behalve Schuurs, Sierhuis en Malacia debuteren ook Sherel Floranus, Maarten Paes en Jay-Roy Grot in de voorselectie.

Doel: Indy Groothuizen (ADO Den Haag), Maarten Paes (FC Utrecht), Yanick van Osch (PSV).

Verdediging: Kevin Diks (Fiorentina), Rick van Drongelen (Hamburger SV), Denzel Dumfries (PSV), Sherel Floranus (sc Heerenveen), Justin Hoogma (TSG 1899 Hoffenheim), Tyrell Malacia, Jeremiah St. Juste (Feyenoord), Thomas Ouwejan (AZ), Perr Schuurs (Ajax).

Middenveld: Juninho Bacuna (Huddersfield Town), Carel Eiting (Ajax), Teun Koopmeiners, Guus Til (AZ), Bart Ramselaar (PSV), Michel Vlap (sc Heerenveen), Ferdi Kadioglu (Fenerbahçe).

Aanval: Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Jay-Roy Grot (VVV-Venlo), Oussama Idrissi (AZ), Sam Lammers (sc Heerenveen), Donyell Malen (PSV), Kaj Sierhuis (Ajax), Richairo Zivkovic (KV Oostende).