Te Werve heeft voorpret: "Weten nu hoe we Ajax pijn moeten doen"

De stemming zit er goed in bij de selectie van tweedeklasser Te Werve. Woensdagavond mogen ze in een bekerduel aantreden tegen Ajax.

Een journalist van het Algemeen Dagblad ging langs om de sfeer proeven bij de ploeg uit Rijswijk en hij beschrijft een gezellige boel. Op een grote verrassing rekent niemand, nee, genieten van een unieke ervaring is het devies. Opmerkingen over winnen tegen Ajax worden wel gemaakt, maar dan alleen als grapje van secretaris Timo van Dijk. "Ja, we weten nu hoe we de Amsterdammers morgen pijn moeten doen", verwijst hij naar de 3-0 overwinning van PSV in de topper van afgelopen weekeinde.

De beleidsbepaler vindt het prachtig dat zijn club 'om het echie' mag spelen tegen een club uit de Champions League, maar maakt zichzelf geen illusies. "Wij gaan genieten van een hele bijzondere dag. Niemand rekent hier op een stunt, al weet je het natuurlijk nooit helemaal zeker. Ik geloof dat je bij de Toto al 23 keer je inzet terugkrijgt als je Te Werve vooraf als winnaar tipt en nog gelijk krijgt ook.''

Enige tegenvaller is dat de club niet in de eigen woonplaats mag spelen, maar moet uitwijken naar Noordwijk. Het eigen sportcomplex voldoet niet aan de hoge veiligheidsvoorschriften van televisiezender FOX Sports, dus moeten fans van de tweedeklasser een flink stuk reizen om te zien of bijvoorbeeld spits Jordi Mulder in staat is om een doelpunt te maken tegen de recordkampioen uit de hoofdstad.