Veltman is aanvoerdersband definitief kwijt bij Ajax

Joël Veltman wordt ook na zijn hersteltraject geen aanvoerder meer van Ajax. Matthijs de Ligt en Dusan Tadic zijn hem voorbijgestreefd in de pikorde.

De Ligt droeg de band de laatste maanden al en in zijn afwezigheid mocht Tadic de ploeg in het veld leiden tegen AEK Athene. Dat is nu de volgorde en dat blijft zo, aldus trainer Erik ten Hag. “We hebben nu afgesproken dat Matthijs de Ligt onze eerste en Dusan Tadic onze tweede aanvoerder is”, sprak de oefenmeester bij Ajax Inside. “Je kijkt in de zomer naar wat erbij komt in de kleedkamer en hoe de hiërarchie verloopt."

Veltman herstelt op dit moment van een gescheurde kruisband wat hem zes tot negen maanden aan de kant houdt. Dat is een belangrijke reden om hem te passeren, stelt Ten Hag. “Dat heeft vooral met zijn blessure te maken. Hij was ernstig geblesseerd en is op de weg terug", vervolgt de oefenmeester. Daarnaast geven ook de huidige prestaties van De Ligt en Tadic geen aanleiding geven om de band terug te laten keren bij de 26-jarige rechtsback annex centrumverdediger.

“We hopen dat hij zo snel mogelijk terugkeert, maar we weten ook dat het nog even gaat duren. We hebben hem nodig, hij is een zeer gewaardeerd lid van de kleedkamer”, stelt Ten Hag, die sinds januari actief is in de Johan Cruijff ArenA. De voormalig trainer van FC Utrecht zegt het naar zijn zin te hebben bij de club uit Amsterdam.

“Met deze directie en staf werken we heel goed samen. Ook met de spelersgroep. Een spelersgroep kan heel snel veranderen, teams blijven maar heel kort bij elkaar. Er zitten echter ook weer spelers achter en het geeft ook weer de uitdaging om samen met die spelers, staf en de directie verder aan Ajax te bouwen”, besluit Ten Hag.