Anus kan nauwelijks campagne voeren

Politicus zijn en Luc Anus heten, dan zit het ook niet echt mee. Nou ja, sowieso zit het een beetje tegen als je Luc Anus heet, maar we hebben het hier dus over Luc Anus, de politicus, 26 jaren jong.

Deze Belg wil graag campagne voeren voor een plekje in de gemeenteraad van de Waalse gemeente Lobbes, maar het schiet voor geen reet op. Onlangs opende hij zijn officiële verkiezingspagina op Facebook, maar binnen de kortste keren had hij vooral talloze commentaren en grapjes over zijn naam aan zijn kont hangen.

Wat Luc in z'n kop heeft, heeft hij zeker niet in z'n kont en hij weigert dan ook op te geven. "Ik kan er wel mee leven", aldus de socialist. "Het respect is heel klein, vooral van mensen die zich achter een scherm heel sterk voelen. Sommige mensen maken er echt iets heel groots van, dat verbaast me niet."

Op Facebook zoeken naar Luc Anus werkt overigens niet, hij staat er geregistreerd als Luc Anu: "Facebook laat mijn naam niet toe", aldus de Waal, een van de grofweg vijftig mensen in België met zijn achternaam.