Uitslag NAC - Fortuna Sittard

Fortuna Sittard is van de laatste plaats af dankzij een mooie overwinning bij NAC Breda. De Limburgers toonden veerkracht na een snelle achterstand.

NAC Breda kwam voor eigen publiek namelijk al na vier minuten op voorsprong. Paolo Fernandes bediende Mitchell te Vrede met een steekpass en de aanvaller mikte de bal met rechts in de hoek. De thuisploeg creëerde wat kansen om de score te verdubbelen, maar Fortuna liet zich ook zien en kwam vlak voor rust langszij. Ahmed El Messaoudi dook op in het strafschopgebied van de Brabanders: 1-1.

Na de onderbreking wist Fortuna binnen een kwartier zelfs de leiding te nemen. Met een mooi schot van buiten de zestien meter maakte El Messaoudi zijn tweede goal van de middag. Er ontstond vervolgens een fase waarin beide teams gevaarlijk werden en Gervane Kastaneer op de keeper van de gasten stuitte. Na 71 minuten was het wel raak voor Kastaneer met een kopbal uit een vrije trap.

Toch ging Fortuna in de slotfase met drie punten terug naar Sittard. Een hoekschop kwam voor de voeten van Branislav Ninaj, die van dichtbij de 2-3 voor zijn rekening nam. Daardoor is de eerste competitiezege voor het elftal van coach René Eijer binnen. Fortuna stijgt zelfs naar de twaalfde plaats (vijf punten) en FC Groningen is met drie punten de nieuwe hekkensluiter. NAC Breda heeft er ook drie en staat voorlaatste op basis van het doelsaldo.