38e Grand Slam-finale Mike Bryan op US Open

Tennisser Mike Bryan staat voor de 38e keer in de finale van een Grand Slam-toernooi, de 32e keer dat hij dat in het mannendubbelspel voor elkaar krijgt. Op de US Open plaatste hij zich samen met landgenoot Jack Sock voor de eindstrijd.

Bryan haalde zijn eerste dertig Grand Slam-finales in het mannendubbel met broer Bob, maar die is al geruime tijd geblesseerd. Samen met Sock won Mike Bryan dit jaar de titel op Wimbledon en ook op de US Open gaat het lekker. De Colombianen Juan Sebastian Cabal en Robert Farah werden in de halve eindstrijd na een mooi duel geklopt: 6-2, 6-7 (1), 6-4.

In de finale staan Bryan en Sock tegenover Lukasz Kubot en Marcelo Melo, die vorig jaar de titel op Wimbledon pakten. Het Pools-Braziliaanse duo maakte een einde aan de op het laatste moment aan de droom van het hoofdschema toegevoegde Radu Albot (Moldavië) en Malek Jaziri (Tunesië): 7-6 (3), 3-6, 6-3.

Bij de vrouwen staan vier nationaliteiten in de finale. Ashleigh Barty (Australië) en Coco Vandeweghe (VS) wonnen met 6-4, 7-6 (6) van het als eerste geplaatste jonge Tsjechische duo Barbora Krejicikova/Katerina Siniakova. Timea Babos (Hongarije), de nummer één van de wereld, won samen met de Française Kristina Mladenovic van Samantha Stosur (Australië) en Zhang Shuai (China): 6-4, 7-6 (4).