Wilders blaast cartoonwedstrijd af

Geert Wilders laat middels een persbericht weten de cartoonwedstrijd rondom de profeet Mohammed af te blazen. Hieronder de integrale tekst van zijn verklaring. 

De dreigementen naar aanleiding van de cartoonwedstrijd lopen de spuigaten uit. Er staat een prijs op mijn hoofd, een hoge Pakistaanse geestelijke heeft - zo vertelde de NCTb me recent - een fatwa tegen me uitgesproken en er is iemand gearresteerd die claimde me te willen vermoorden en dat is slechts een selectie van alle dreigementen. Ik ben mijn vrijheid al kwijt en zal die waarschijnlijk nooit meer terugkrijgen. Dat is onverkropbaar maar ik zal mijn missie en strijd tegen de islam daar nooit om staken en voor geen dreigement buigen.

Maar het gaat niet alleen om mij. Inmiddels lopen ook anderen gevaar door alle dreigementen van extreme moslims die niet alleen mij maar heel Nederland als doelwit zien en meer van de dood en terreur houden dan van het leven.

Indien onschuldige mensen worden vermoord dan zijn zij en niemand anders daarvoor verantwoordelijk. Maar ik wil niet dat die moslims de cartoonwedstrijd als excuus gebruiken voor islamitisch geweld. Onschuldige mensen mogen nooit het slachtoffer worden van islamitische terreur. Mijn punt over het gewelddadige en intolerante karakter van de islam is hiermee nu opnieuw aangetoond.

Om het risico op slachtoffers van islamitisch geweld te vermijden, heb ik besloten de cartoonwedstrijd niet door te laten gaan. Veiligheid van mensen gaat voor alles. Mijn strijd tegen de islam gaat echter onverminderd en met nog méér passie en overtuiging door, iedere dag opnieuw en geen enkel dreigement zal mij stoppen.