Rus kan na sterke start toch niet stunten op US Open

Tennisster Arantxa Rus is er op de US Open niet in geslaagd voor een stunt te zorgen. De Nederlandse nummer 110 van de wereld nam het op tegen de Slowaakse Dominika Cibulkova, als 29e geplaatst, maar kon een sterke start geen vervolg geven.

Op 3-3 brak Rus haar opponente, die gelijk terugsloeg. Na nog een break kon Rus de set echter naar zich toe trekken, waarna ze set twee met een break begon. Cibulkova begon echter beter in haar spel te komen en was vervolgens met drie breaks in vier games een maat te groot. In de beslissende derde set won de Slowaakse de eerste drie games en Rus kon daar niet meer van herstellen: 6-4, 2-6, 3-6.

Carolina Garcia (6) had geen ingewikkeld begin van haar toernooi: de Britse Johanna Konta was niet opgewassen tegen de Française, die met 6-2, 6-2 won. De nummer vier van de wereld, Angelique Kerber, had het aanvankelijk flink lastig met de Russische Margarita Gasparyan, maar na een stroeve start kon Kerber de mondiale nummer 370 toch aan de kant schuiven: 7-6 (5), 6-3.

De jonge Wit-Russin Aryna Sabalenka, als 26e geplaatst, rekende af met thuisspeelster Danielle Collins: 6-0, 4-6, 6-4. Olympisch kampioene Monica Puig deelde een heuse double bagel uit: de Zwitserse Stefanie Vögele ging met 6-0, 6-0 onderuit tegen de Puerto Ricaanse.