Robben trefzeker voor Bayern in openingsduel, Depay bedient Traoré

De Bundesliga is ook weer begonnen en wel met een thuisduel van kampioen Bayern München tegen 1899 Hoffenheim. Het werd een 3-1 thuiszege, waarin Arjen Robben een hoofdrol vertolkte.

Thomas Müller tekende in de eerste helft voor de 1-0, maar Adam Szalai scoorde na een klein uur de gelijkmaker. Dik tien minuten voor tijd maakte Robben 2-1, nadat hij een door Hoffenheim-doelman Oliver Baumann gekeerde penalty van Robert Lewandowski binnentikte...tot de videoscheids de goal afkeurde.

De penalty moest opnieuw genomen worden en dit keer scoorde Lewandowski wél, dus was het alsnog 2-1. Kort voor tijd werd ook een goal van Leon Goretzka afgekeurd door de videoscheids, omdat de arm van Müller geraakt werd. De 3-1 kwam er nog wel: Joshua Kimmich zag zijn inworp doorgetikt worden door Müller richting Robben, die de bal fraai in de linkerbovenhoek krulde.

In de Ligue 1 won Olympique Lyon thuis met 2-0 van Strasbourg. Martin Terrier opende de score kort voor rust en na een dik uur werd de eindstand op het bord gezet: Memphis Depay gaf een keurige pass aan Bertrand Traoré, waarna de oud-Ajacied de verdediging omzeilde en de bal netjes binnentikte.