Pedoturnarts in elkaar gebeukt en naar andere gevangenis gebracht

Voormalig turnarts Larry Nassar is in de gevangenis stevig in elkaar gebeukt door medegevangenen die het niet zo tof van hem vonden dat hij door de jaren heen vele tientallen jonge turnsters, van amateurs tot uiteindelijk olympische grootheden, seksueel heeft misbruikt.

Eind mei mocht Nassar zich voor het eerst mengen met de reguliere bewoners van de gevangenis, maar dat liep niet zo goed af - of juist wel, afhankelijk van je standpunt. De viespeuk kreeg klappen en werd weer apart gezet in de federale gevangenis in Tucson, Arizona.

Omdat hij er niet veilig kon worden ondergebracht is Nassar overgeplaatst naar een andere zwaar beveiligde gevangenis, dit keer in Oklahoma, volgens experts overigens niet zijn laatste verhuizing. De kans is groot dat hij binnen afzienbare tijd weer naar een andere gevangenis gebracht wordt, waar meer gevangenen zitten die niet veilig zijn in de algemene 'populatie', zoals mensen die met de overheid samen hebben gewerkt of bendeleden die er binnen hun bende niet zo best meer voor staan.

De advocaten van de arme Nassar zijn boos en leggen de schuld bij de rechter, die het kindermisbruikende monster tijdens het proces 'een monster' noemde. De 55-jarige voormalig arts heeft meerdere gevangenisstraffen gekregen die hij achter elkaar uit moet zitten, wat er in feite op neerkomt dat hij levenslang in de cel zit, tenzij hij 200 jaar oud wordt.