Schietpartij wegens ruzie over Aretha Franklin

In het Amerikaanse Suffolk, in Virginia, kregen twee mannen het donderdag aan de stok over welke actrice Aretha Franklin zou moeten spelen in een eventuele film over het leven van de donderdag overleden Queen of Soul. Het ging er specifiek over of Halle Berry dat zou moeten doen. De heren waren het niet met elkaar eens en dus werd er geschoten, want Murica.

De 44-jarige Michael Hatton en de 47-jarige Tony Lundy vonden hun gespreksonderwerp een stevige ruzie waard. De ruzie ging al snel de fysieke kant op en de kleuters worstelden en sloegen er op de grond op los. Hatton was goed voorbereid op enig tegengeluid wat Aretha Franklin betreft en had uiteraard een vuurwapen bij zich, wat hij na wat worstelingen tevoorschijn toverde.

Volgens de lokale politie schoot Hatton 'minstens één keer' op Lundy. Een getuige zei te denken dat het slachtoffer op slag dood was, maar dat bleek niet het geval. Lundy werd met ernstige verwondingen opgenomen in het ziekenhuis, Hatton werd aan zijn verwondingen behandeld alvorens hij achter de tralies van de lokale gevangenis werd gezet.

De politie liet weten niet te kunnen bevestigen of een ruzie om Franklin de oorzaak was, zoals door getuigen werd verteld. Overigens meldde Entertainment Weekly in 2011 dat Franklin in een eventuele film gespeeld zou willen worden door Berry, hoewel Billboard eerder dit jaar dan weer meldde dat de zangeres nu een voorkeur had voor Jennifer Hudson.