RuneScape brengt miljard dollar op, Jagex kondigt Jagex Partners aan

Jagex viert dat de RuneScape-franchise na vele jaren van groei officieel een miljard dollar heeft opgebracht. De totale inkomsten van de RuneScape-franchise zijn per 30 juni 2018 $1,064 miljard. Tussen neus en lippen door kondigen ze meteen Jagex Partners, een partnerprogramma, aan.

Jagex Partners gaat live-games uitgeven en operationele diensten aanbieden die speciaal zijn afgestemd op de behoeften van externe studio's. Centraal in het aanbod staat de toegang tot speciale diensten van Jagex, inclusief gebruikersacquisitie, digitale marketing, analytische en doelgroepgerichte systemen, managen van virtuele inkomsten, factureringssystemen, klantenondersteuning en community leadership.

Partnerstudio's gaan ook profiteren van een gepatenteerd technologieplatform dat partnertitels zal integreren in het live-activiteitenecosysteem van Jagex - inclusief beheer van spelersaccounts en authenticatie, inkomsten genereren, virtueel valutabeheer, distributie, hosting en tools voor spelersinzichten. Jagex Partners omarmt zowel pc-, console- als mobiele titels en zal niet alleen toegang bieden tot de westerse markten, maar ook tot China, 's werelds grootste gamesmarkt. Dit is mogelijk dankzij moedermaatschappij Fu Kong Interactive.

Jagex Partners