RuneScape heeft Elite Dungeon

Ontwikkelaar Jagex luistert naar de fans en komt met een elite dungeon voor waaghalzen. Deze dungeon, genaamd The Temple of Aminishi, is de eerste van een reeks elite dungeons. Jagex pakt het weer eens origineel aan, want je mag deze kerkers als beginner ook betreden en zelfs er in je eentje je geluk beproeven.

RuneScape - elite dungeon

Na het doen van de beginners-quest ‘impressing the locals’ kun je je mede-gamers imponeren door te reizen naar Aminishi en daar bandieten, bazen en de vastgeketende monsterslang Seiryu the Azure Serpent te lijf gaan. Mocht je slagen in het slachten van de slang en zijn handlangers, dan kun je de volgende beloningen krijgen: een nieuwe, cosmetische outfit, een nieuw wapen, tier 82-92 uitrusting, verhoging van de Dungeoneering skill en ook een speciale titel: ‘Acolyte of Seiryu.’

RuneScape - elite dungeon

De praatgrage lead designer Dave “Mod Osborne” Osborne zegt, “Elite Dungeons zijn een fantastische manier om een ervaring af te leveren die vergelijkbaar is met een raid, maar zonder de poespas van het zoeken naar een groep die bestaat uit vrienden en clanmates. De lancering van The Temple of Aminishi biedt een uitgelezen mogelijkheid om de The Arc-verhaallijn, die jaren geleden van start is gegaan, voort te zetten. Verwacht een meeslepend verhaal en uitdagende gevechten. We kunnen niet wachten om erachter te komen wat de spelers van deze Elite Dungeon vinden, nadat ze hun weg naar Seiryu’s kamer hebben gevonden en de geheimen van de azuurblauwe waterserpent hebben ontrafeld.”   

RuneScape - elite dungeon

De tweede elite dungeon komt later dit jaar uit, maar de details daaromtrent zijn nog niet bekend. Voor degenen die een voorproefje willen, kijk naar Mod Shauny die de eerste fases laat zien, de regels en de gameplay.