Doek valt voor Runescape Classic

Runescape Classic (niet te verwarren met Old School Runescape), wordt uit de lucht gehaald door Jagex. De servers voor de originele versie van de MMO die in 2001 werd gelanceerd zullen definitief offline gaan op 6 augustus.

Jagex geeft als reden dat door de drastische verbeteringen in technologie veel developer tools van Jagex niet meer samengaan met Classic, waaronder community safety en macro detection. Dit houdt in dat de game behoorlijk kwetsbaar is voor spelers met kwaadaardige doeleinden en bots. Tevens heeft Jagex al jaren geen onderhoud aan de Classic-servers gedaan waardoor er steeds meer bugs zijn ontdekt, waarvan sommigen zelfs de hele game laten crashen. 

Runescape Classic had de kleinste community van de drie Runescape-versies, met ongeveer 1000 spelers op 160 servers in 2016. Een nieuw account aanmaken was niet makkelijk: nieuwe spelers konden sowieso niet op de Classic-servers komen en je moest een minimaal aantal uren spelen om je account actief te houden. Spelers kunnen wel door blijven spelen zoals normaal tot het moment dat de servers offline gaan. 

Runescapeclassic
Doek valt voor Runescape Classic