Man gooit bom naar Amerikaanse ambassade, alleen dader gewond

Bij de Amerikaanse ambassade in Peking zou zich donderdagochtend (Nederlandse tijd) een explosie voor hebben gedaan, zo melden onder meer Bloomberg en AP. Op beelden vanuit de Chinese hoofdstad is rook te zien, volgens berichten veroorzaakt door de explosie.

De ontploffing vond naar verluidt plaats in het Chaoyang District, waar naast de Amerikaanse ambassade ook diverse andere landen hun vertegenwoordiging in China hebben zitten. 

Wat er precies aan de hand is is nog onduidelijk.

Update 10.45 uur
Inmiddels is meer duidelijk over wat er is gebeurd. Rond één uur 's middags, lokale tijd, probeerde een 26-jarige man uit de provincie Binnen-Mongolië een zelfgemaakte bom naar de ambassade van de VS te gooien. Dat ging niet helemaal goed en alleen de man zelf raakte gewond, alvorens hij werd opgepakt, zo meldt de lokale politie.

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken noemt het een 'individuele' zaak. Twee uur eerder was er overigens ook al gedoe bij de Amerikaanse ambassade: een vrouw goot benzine over zich heen, maar kon opgepakt worden voor ze zichzelf in de fik stak.