Feyenoord laat aanvaller Hansson op huurbasis vertrekken naar RKC

Emil Hansson speelt het komende seizoen voor RKC Waalwijk. De club uit de Keuken Kampioen Divisie huurt de aanvaller van Feyenoord.

De Noor maakte in de zomer van 2015 de overstap van SK Brann naar Feyenoord en maakte in maart 2017 tegen AZ (5-2) zijn debuut in de hoofdmacht van de Rotterdammers. Sindsdien kwam de aanvaller, die nog tot 2020 onder contract staat bij Feyenoord, tot nog drie wedstrijden.

"Emil is een leergierige speler. Door hem dit seizoen te verhuren, kan hij zich verder ontwikkelen onder leiding van Fred Grim", vertelt technisch directeur Martin van Geel op de officiële clubwebsite. "In Waalwijk kan hij de benodigde speelminuten maken om verdere ervaring op te doen wat bij Feyenoord, gezien de vele concurrentie op zijn posities, lastig was. We hopen op een succesvol seizoen voor hem bij RKC."

De Waalwijkers zijn blij met de komst van Hansson, laat algemeen directeur Frank van Mosselveld weten. "Emil is een zeer talentvolle speler die als aanvallende middenvelder kan spelen maar ook op de flanken uit de voeten kan. Vanwege de stevige concurrentie bij Feyenoord had Emil weinig uitzicht op speeltijd, maar ik ben er van overtuigd dat hij voor ons een absolute meerwaarde gaat zijn. We zijn blij dat hij gekozen heeft voor RKC Waalwijk en zich bij ons verder wil ontwikkelen."