Formule 3 op Zandvoort levert dubbelslag op voor Prema

Op het Circuit Park Zandvoort is zaterdagochtend het raceweekeinde afgetrapt met de eerste van drie races in het Europees Formule 3-kampioenschap. In de duinen aan de kust werd het een flink staaltje overmacht voor het team van Prema Theodore Racing: een 1-2-3-4'tje.

Zhou Guanyu vertrok vanaf poleposition, maar de 19-jarige Chinees moest de leiding afstaan aan zijn Estse teamgenoot Ralf Aron. De twee vochten de hele race om de overwinning, maar Aron was niet van zijn tweede zege van het jaar af te houden.

Achter Zhou en Aron vochten nog twee teamgenoten om plek drie. Die ging uiteindelijk naar de Duitse Mick Schumacher, voor de Italiaanse kampioenschapsleider Marcus Armstrong. Die eindigde net voor de Brit Daniel Ticktum, de nummer twee in de titelstrijd.

Rond kwart over drie gaat de tweede race van start in Zandvoort, waar om half twee de eerste DTM-race van het weekeinde begint.

Update 16.00 uur
Ticktum vertrok vanaf poleposition in de tweede race, maar hij kende geen beste middag. De Brit kwam bij de start in aanraking met Schumacher, die daardoor in het grind eindigde, en zakte vervolgens zelf langzaam maar zeker weg naar uiteindelijk de zesde plek.

De winst was er voor Aron, die Armstrong af wist te troeven. Teamgenoot Zhou moest dit keer genoegen nemen met de derde plek, voor Alex Palou en Ferdinand Habsburg.