Help Kylie Jenner aan het miljard!

Er wordt wel eens lacherig gedaan over de hele Jenner/Kardashian-familie en aanverwanten, maar vooral Kylie Jenner lacht ons allemaal vierkant uit: de jongedame is pas 20 jaren jong, maar staat op het punt om miljardair te worden. De jongste miljardair ooit welteverstaan, uitgezonderd mensen die door niks anders dan een erfenis of gift van hun ouders aan zoveel geld kwamen.

Facebook-oprichter Mark Zuckerberg werd pas op zijn 23e miljardair en zijn record gaat er dan ook aan. Eerlijk is eerlijk, haar familieconnecties hebben uiteraard geholpen om bekendheid te vergaren, maar Jenner werkt al geruime tijd hard aan haar make-uplijn Kylie Cosmetics, en met succes: in twee jaar tijd is haar lijn, begonnen met een lip kit bestaande uit een lipstick en lippotlood, uitgegroeid tot een van de succesvolste make-upmerken ooit.

Jenner wilde zich onderscheiden van de Kim Kardashians in haar familie en dat lukt dus aardig. Alleen haar make-uplijn heeft inmiddels al meer dan 550 miljoen euro aan verkopen opgeleverd, niet slecht voor een bedrijf met zeven fulltimers en vijf parttimers. Ook optredens in TV-programma's leveren Jenner vele miljoenen op, net als onder meer de kledingproducten die ze verkoopt. Volgens Forbes heeft Jenner een kleine 900 miljoen dollar in bezit, waarmee halfzus Kim Kardashian een arme schooier lijkt: zij heeft slechts 350 miljoen dollar.

Jenner's enorme populariteit is ook te zien op social media. Zo heeft ze op Instagram meer dan 110 miljoen volgers, op Snapchat heeft ze er nog miljoenen meer. "Ze heeft dezelfde leeftijd als veel gebruikers op social media, jongeren van nu zijn met haar opgegroeid", aldus kenner Diederik Broekhuizen.

Update 21.15 uur
Ene Josh Ostrovsky, eigenlijk vooral bekend van het bekend zijn, heeft een beetje medelijden met Jenner. Hij noemt het hartverscheurend dat de arme meid nog maar 900 miljoen dollar heeft en is een inzamelingsactie gestart. 

"Ik wil niet leven in een wereld waarin Kylie Jenner geen miljardair is", zegt Ostrovsky. In een goede halve dag is er al ruim vierhonderd dollar gestort om Kylie de winter door te helpen.