Ellie krijgt hulp in The Last of Us 2

Hoewel Ellie in de gameplay-demo die op E3 getoond werd prima in haar eentje kan overleven in The Last of Us 2, staat ze er niet helemaal alleen voor. Een NPC – non-playable character, ofwel door de computer gestuurd personage – zal de speler bijstaan, net als in het eerste deel.

Hier heeft The Last of Us-director Neil Druckmann naar gehint in een interview met Buzzfeed. "Ellie was die NPC in het eerste deel, maar nu is zij de protagonist in het verhaal, dus de speler bestuurt haar," zegt hij. "Met die eerdere game in gedachten lijkt het logisch dat er in dit verhaal ook een NPC bij je is, ook al tonen we die niet in de gameplay-demo." Volgens Druckmann had Ellie best wat hulp kunnen gebruiken van vrienden tijdens de gameplay-demo.

Ellie speelde een grote rol in het succes van The Last of Us. Naughty Dog heeft met haar een menselijk en geloofwaardig personage neergezet. "Dat is opnieuw onze benadering. Hoe zijn ze als mensen? Hoe zorgen we ervoor dat ze zich ook gedragen als die mensen? Hoe geven we ze interessante trekjes zodat zij de wereld kunnen navigeren, betekenisvol kunnen zijn en je kunnen verrassen zoals echte mensen doen?" aldus Druckmann.

Wie (of wat?) het hulpje van Ellie wordt is nog niet duidelijk, net als of deze NPC constant bij je is. De gameplay-demo doet vermoeden van niet. Druckmann is echter erg voorzichtig in wat hij zegt, dus waarschijnlijk horen we pas meer over dit personage zodra ontwikkelaar Naughty Dog dit wereldkundig wil maken. The Last of Us 2 is in ontwikkeling voor PlayStation 4 en heeft nog geen releasedatum.

The Last of Us 2 screenshot