Kermisattractie in Uden in brand gestoken

Meerdere vrachtauto’s van een kermisexploitant zijn vrijdagochtend in brand gestoken aan de Boekelsedijk in Uden. Door de brand werd een kermisattractie volledig verwoest. De politie in Uden is een onderzoek begonnen en roept getuigen op om zich te melden.

Tegen 3.30 uur kwam er een melding binnen dat meerdere vrachtauto’s in brand stonden. Al gauw ontstond een vermoeden van brandstichting. Het ging immers om meerdere brandhaarden en in de buurt werden onder andere een jerrycan en flessen met een brandbare vloeistof gevonden.

Achtergronden
Hoewel er door de brand veel spullen verloren zijn gegaan proberen specialisten van de technische recherche sporen te vinden van de dader of daders. Het is nog onduidelijk wat de achtergronden zijn van de brandstichting. De politie is in gesprek met de eigenaar en hoopt met getuigen te spreken die iets van de brandstichting hebben gezien tegen de klok van 3.30 uur.

Beelden
In het onderzoek is de politie verder op zoek naar camerabeelden van mensen uit de omgeving. Mogelijk zijn er dingen opgenomen die voor het onderzoek relevant kunnen zijn. Mocht je informatie hebben dan kun je bellen met 0900-8844 of anoniem tippen bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Filmpjes kun je opsturen via het tipformulier.