Man leeft te luxueus, politie neemt alles in beslag

Donderdagochtend 5 juli deed de politie een doorzoeking in een woning in Lage Mierde in Noord-Brabant. De 37-jarige bewoner wordt verdacht van witwassen. Bij de man zijn auto’s en luxe goederen in beslag genomen, omdat de officiële inkomsten van deze man het bezit van dergelijke dure spullen niet kunnen verklaren.

De man stond al geruime tijd op de radar van de politie omdat hij op wel erg grote voet leek te leven. Een woordvoeder van de politie: "In een gezamenlijk onderzoek met de Belastingdienst bleek dat zijn officiële inkomsten daarvoor echter geen enkele aanleiding gaven. Het vermoeden is dat hij dit mogelijk financiert met geld dat hij door criminele activiteiten heeft verkregen. Daar wordt nader onderzoek naar gedaan. Donderdag startten we in de vroege ochtend in en om de woning van de man een onderzoek, waarna diverse goederen zijn meegenomen."

Resultaten
Bij het onderzoek werd één personenauto in beslag genomen; een Chevrolet Corvette. Ook werd een motorscooter aangetroffen die na onderzoek van diefstal afkomstig bleek. Daarnaast werden nog een jetski, een bestelbus, twee crossmotoren, contant geld en administratie in beslag genomen. Deze administratie wordt verder onderzocht op grote aankopen die in het verleden zijn gedaan.

Windhapper
Dit onderzoek van politie en justitie richt zich op witwassen en in dit specifieke geval op een zogenoemde ‘windhapper’. De man beschikt voor zover bekend over veel te weinig officieel inkomen, dat zijn luxe levensstijl kan verklaren. Bij de actie van donderdagmorgen sloten naast de politie ook de gemeente en de Belastingdienst aan. Ook werd een geldhond, getraind in het zoeken naar contant geld, ingezet. De man is nog niet aangehouden, maar uiteraard wel verdachte in het onderzoek.

Man leeft te luxueus, politie neemt alles in beslag (Foto: Politie.nl)
Man leeft te luxueus, politie neemt alles in beslag (Foto: Politie.nl)