Nadal wint voor elfde keer Roland Garros na zege op Thiem

Rafael Nadal heeft zondag voor de elfde keer in zijn carrière Roland Garros gewonnen. De Spanjaard was in drie sets te sterk voor de Oostenrijker Dominic Thiem: 6-4, 6-3, 6-3. Voor Thiem was het zijn eerste grandslamfinale.

Nadal had het alleen in de eerste set lastig tegen de Oostenrijker. Nadal verspeelde een 2-0 voorsprong in de eerste set, maar bij een 5-4 stand in het voordeel van de nummer één van de wereld ging brak hij de tweede maal door de service van Thiem.

In set twee liep Nadal al snel uit naar een 3-0 voorsprong. In de zevende game van de tweede set kreeg Thiem, nummer acht van de wereld, de kans om terug te breaken maar slaagde daar niet in. Daarna kwam Nadal niet meer in de problemen.

In de derde set kreeg Nadal bij een 2-1 in het voordeel van de Spaanse tennisser last van kramp in zijn linkerhand. Dat maakte de Spanjaard weinig uit en won de derde set ook eenvoudig en pakte daarmee zijn elfde titel op Roland Garros. In totaal heeft Nadal nu zeventien zeventien grandslamtitels, dat zijn er nog altijd drie minder dan recordhouder Federer. Elf keer hetzelfde grandslamtoernooi winnen, dat lukte alleen Margaret Court in de jaren zestig en zeventig bij de Australian Open.

Nadal wint voor elfde keer Roland Garros

Nadal wint voor elfde keer Roland Garros (Pro Shots / Action Images)