FOK! Wat een weer: opnieuw kans op stevig onweer

Hallo!

Gisteren bleven de meeste buien net ten zuiden van ons land boven Belgie. Toch was het in eerste instantie wel grotendeels bewolkt en niet zo warm. Toen de zon echt goed doorbrak liep het kwik alsnog razendsnel op tot boven de 25 graden. Vanavond zou er in het uiterste zuiden van Limburg nog een enkele onweersbui uit Duitsland kunnen binnen wandelen. Daar kunnen ze zich ondertussen alvast voorbereiden op een nieuwe onweersdag morgen.

De afgelopen nacht was het dan vrijwel helder en zacht met minima van 10 tot 15 graden.

Op de weerkaart zien we nog steeds een depressie boven het centrale deel van Europa en vastgeroeste hogedruk boven Scandiavie. Was de afgelopen dag de hogedruk sterker, vandaag zien we juist weer meer invloed van die depressie. Dat wil zeggen dat er na een zonnige start weer stapelwolken gaan ontstaan en vanaf het middaguur zullen we de eerste buien boven Belgie en Duitsland zien ontstaan. Deze trekken dan naar het noorden toe, zodat ook het hele zuiden van het land ermee te maken gaat krijgen. Op dit moment heeft het KNMI code geel uitstaan voor de zuidelijke provincies. Dit kunnen weer forse buien worden met wateroverlast en al wat nog meer.

In de loop van de middag kunnen er ook spontaan in de warme lucht enkele donderbuien tot ontwikkeling komen. Dit is dan meer voor het midden en oosten van ons land. Later breiden die buien zich ook wat noordwaarts uit, maar ik denk dat de noordelijke provincies het wel droog houden. Ook voor het westen is de buienkans kleiner. Bij dit alles wordt het 20 graden op de Wadden tot 26 of 27 in het zuiden. Bij een bui koelt het natuurlijk even flink af. Er staat een matige O-NO-wind die in het noordwesten mogelijk krachtig wordt. 

Even oppassen in een deel van het land dus.

Tot van de week maar weer!  

Nederland
 

Zonsondergang bij Interpretatie en DJMO (Foto: Interpretatie)
De zonsondergang gezien door DJMO en Interpretatie. (Foto: Interpretatie)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!