Van de Looi nieuwe bondscoach Jong Oranje

Erwin van de Looi is aangesteld als de nieuwe bondscoach van Jong Oranje. De 46-jarige trainer heeft een tweejarig contract getekend.

Van de Looi is de opvolger van Art Langeler, die op 1 mei aan de slag ging als directeur voetbalontwikkeling bij de KNVB. Hij zette zijn handtekening onder een contract tot december 2020 en bij plaatsing voor het EK 2021 wordt de verbintenis verlengd tot de zomer van 2021. De oud-trainer van FC Groningen en Willem II reist in de komende dagen al mee met Jong Oranje voor de oefenstage in Zuid-Amerika, maar Langeler is dan nog de bondscoach.

"Trainer van Jong Oranje is een prachtige uitdaging en een aanvulling op mijn reeds opgedane ervaring in de Eredivisie", vertelt Van de Looi op de officiële website van de KNVB . "Nederland beschikt over een enorm potentieel aan talent en met hen de strijd aangaan om kwalificatie voor het EK 2019 af te dwingen geeft mij veel energie. Komende dinsdag ga ik mee naar Zuid-Amerika om het team te leren kennen zodat we in september een goede basis hebben richting de cruciale EK-kwalificatiewedstrijden."

Directeur topvoetbal Nico-Jan Hoogma is blij metde aanstelling: "Met Erwin van de Looi hebben wij een zeer goede en ervaren trainer in huis gehaald. Van de Looi heeft dezelfde visie als de KNVB op het gebied van talentontwikkeling en wij zijn er dan ook van overtuigd dat hij met deze groep verder kan bouwen aan hetgeen Langeler neer heeft gezet, met als eerste doel kwalificatie voor het EK in Italië af te dwingen."

Jong Oranje speelt komende vrijdag een oefenwedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Bolivia en treft volgende week dinsdag Paraguay. In september staan twee EK-kwalificatiewedstrijden tegen Engeland en Schotland op het programma. Nederland staat momenteel tweede in de groep en de groepswinnaars plaatsen zich direct voor het eindtoernooi, waar de vier beste nummers twee nog play-offwedstrijden spelen voor kwalificatie voor het EK.