'Meer Weinsteins zullen worden ontmaskerd'

De Italiaanse actrice Asia Argento die de Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein aanklaagde wegens seksueel geweld, heeft gezegd dat meer misbruikers zullen worden ontmaskerd. Ze zinspeelde erop dat daar mensen tussen zouden zitten die zaterdagavond in de Franse stad aanwezig waren bij de slotceremonie van het filmfestival in Cannes, waar ze haar uitspraak deed. Ze noemde geen namen.

Argento beschuldigt Weinstein ervan dat hij haar tijdens het filmfestival van Cannes in 1997 heeft verkracht. De actrice was toen 21 jaar oud. Volgens Weinstein stemde Argento destijds in met het seksuele contact.

"Het festival was het jachtterrein van Weinstein," zei Argento zaterdagavond in een speech kort voor de uitreiking van de Gouden Palm. De actrice zei ook nog dat de producent nooit meer zal terugkeren in Cannes en "zal worden gemeden door een filmgemeenschap die hem ooit omhelsde en dekte voor zijn misdaden."

Ze kreeg een ovatie voor haar slotopmerking: "Zelfs vanavond, zitten er schuldigen onder u die voor hun gedrag tegen vrouwen verantwoordelijk moeten worden gehouden. U weet wie u bent, maar het allerbelangrijkste is dat wij weten wie u bent, en we zullen u niet langer toestaan dat u ermee wegkomt."

'Meer Weinsteins zullen worden ontmaskerd'
'Meer Weinsteins zullen worden ontmaskerd' (Foto: BuzzE)