Vormer eist kampioenschap op met Club Brugge

Met Ruud Vormer in de basis heeft Club Brugge zondagavond voor de vijftiende keer in de geschiedenis het landkampioenschap van België opgeëist.

Op bezoek bij Standaard Luik had de lijstaanvoerder voldoende aan een 1-1 gelijkspel. Met nog één wedstrijd te gaan heeft Club een voorsprong van vier punten in de playoffs om de landstitel. Dankzij het gelijke spel is het dus definitief niet meer in te halen en legt het beslag op de eerste plaats en het ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Zoals wel vaker dit seizoen was de 30-jarige Vormer beslissend voor zijn ploeg. De oud-Feyenoorder gaf kort voor rust een assist op Jelle Vossen, die de bevrijdende treffer keurig binnenschoot. Hij tekende voor de 1-1 nadat de thuisploeg na tien minuten al op voorsprong kwam door Kostas Laifis. Standard protesteerde hevig, maar de arbitrage zag niet dat Vormer hands maakte toen hij de bal veroverde met een sliding.

In de tweede helft hadden beide ploegen het vizier niet op scherp staan en grote kansen kwamen er niet. De thuisploeg drong nog wel aan, maar Club bleef relatief eenvoudig overeind. Dion Cools had de beslissing na een uur tijd op de schoen, maar hij faalde in de afronding. Toch kwam de tweede landstitel in drie seizoenen geen moment meer in gevaar voor de topploeg uit Brugge.

Vormer speelde een grote rol in het kampioenschap in de Jupiler Pro League. De volledig opgebloeide middenvelder kwam een ronde voor het einde al tot tien treffers en zeventien assists.