Steekpartij in centrum Parijs, één dode, acht gewonden, IS eist aanslag op

Diverse nieuws-outlets, waaronder RT en The Mirror,  maken melding van een massale steekpartij in het centrum van Parijs. Hierbij zouden één dode en meerdere gewonden zijn gevallen.

Vooralsnog er er niet meer bekend dan dat. We houden je op de hoogte.

Update 22:01

Het zou gaan om één dader die vier personen heeft neergestoken. Eén persoon heeft de aanval niet overleefd.
Een journalist - Charles Pellegrin - tweette vanaf de plaats delict "Ik kwam net uit een comedyshow bij de Opera in Centraal Parijs en werd meteen verteld terug naar binnen te gaan omdat er een gek met een mes was"

Eenmaal binnen hoorden de mensen sirenes en 2 pistoolschoten. Volgens ooggetuigen zou de man volkomen willekeurig op mensen aan het insteken zijn geweest.

De politie zou in eerste instantie hebben geprobeerd de dader te taseren. Dat bleek niet succesvol en dus schoten ze twee keer op hem.

"The eyewitnesses then told me police tried to tazer the attacker. This did not work, so they fired two shots."

De politie heeft de omgeving afgezet en zegt de boel onder controle te hebben. De dader zou zijn doodgeschoten.

Update 22:10

Videobeelden

Update 22:17

Update 22:42

Er wordt inmiddels melding gemaakt van acht gewonden, waarvan twee zwaargewond. Er is nog steeds één dode. Daarnaast is ook de dader doodgeschoten, maar die tellen we uiteraard niet als slachtoffer.

Update 23:42

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (en censuur, blijkbaar) vraagt op Twitter geen misinformatie te verspreiden. Er verschenen eerder foto's bij daglicht, die inmiddels zijn weggecensureerd. Ook circuleren er getuigenverslagen op Twitter met een - volgens de staatscensuur - twijfelachtige herkomst. Zo weet de NOS.

Update 00:58

IS heeft de aanslag opgeëist. De Franse autoriteiten vermoeden dat de daad een terroristisch motief had.