Guardiola verwacht minder drukke zomer voor Manchester City

Manchester City gooide de afgelopen transferperiodes de selectie aardig overhoop, maar Pep Guardiola denkt dat dat komende zomer niet nodig is.

De Spaanse manager verwacht een rustiger transferperiode voor zijn club. "We hebben vorig jaar flinke investeringen gedaan, omdat we tien of elf spelers hadden van 31 jaar of ouder. Nu gaan we wat details veranderen met bijvoorbeeld het vertrek van Yaya Touré en één, misschien twee, aankopen", aldus Guardiola.

"Het ligt ook aan de spelers", benadrukte hij. "Sommigen zijn misschien ongelukkig, omdat ze meer willen spelen en ze kunnen dan vragen of ze mogen vertrekken. Maar niet te veel." Guardiola denkt Sergio Agüero wel in Manchester te kunnen houden. De Argentijn wordt gelinkt aan een terugkeer bij Atlético Madrid. "Ik denk niet dat het gaat gebeuren en ik hoop het ook niet."

Wat Guardiola betreft ligt de keuze volledig bij Agüero zelf. "Ik heb het misschien al wel duizend keer gezegd. Sergio blijft totdat hij zelf besluit dat zijn tijd hier voorbij is." Manchester City speelt zondag in de laatste speelronde van dit Premier League-seizoen tegen Southampton (uit).