Nederland onder 17 klopt Duitsland in openingswedstrijd EK

Het Nederlands voetbalelftal onder 17 jaar is uitstekend begonnen aan het Europees kampioenschap in Engeland. In Walsall werden de Duitsers met 3-0 aan de kant geschoven in de eerste wedstrijd in groep D. Nederland won het EK onder 17 in 2011 door in de finale van Duitsland te winnen. Memphis Depay, Terence Kongolo en Tonny Vilhena waren toen trefzeker in de met 5-2 gewonnen finale. 

Vooral toptalent Daishawn Redan was weer eens van groot belang voor de ploeg van bondscoach Kees van Wonderen. De door Ajax opgeleide spits van Chelsea schoot vanaf elf meter raak en verdubbelde de score kort voor rust. Een minuut na de onderbreking stelde hij Feyenoorder Crysencio Summerville in staat de 3-0 in het doel te werken.

Manchester City-speler Eric Garcia hielp Spanje in de andere wedstrijd in de groep aan de 1-0 winst tegen Servië. Twee goals van Malik Memisevic en de winnende goal van Nemanja Nikolic - drie minuten nadat hij het veld betrad - bezorgden Bosnië & Herzegovina de 3-2 winst tegen Denemarken in groep C, waar België met 2-0 van Ierland won. PSV'er Sekou Sidibé en Yorbe Vertessen waren trefzeker.