[esports] Esport-team krijgt $1,5 miljoen investering

De esportorganisatie Splyce is lekker bezig met spelers in veel verschillende competities. Zij hebben een kapitaalinjectie van $1,5 miljoen gekregen van blockchain-investeerder The Ledger Group. Dat komt Splyce goed uit, omdat ze ambitieuze plannen hebben. The Ledger Group is op hun beurt bezig zichzelf opnieuw te definiëren en komt met een naams- en koerswijziging.

Splyce

Splyce heeft esporters die wereldwijd meedoen in competities voor onder andere Counter-Strike: Global Offensive, Call of Duty, League of Legends, Gears of War, Smite, Rocket League, Hearthstone en Starcraft 2. Ze hebben de ambitie om hun activiteiten in het noord-oosten van het de Verenigde Staten en het oosten van Canada uit te breiden. Ook willen ze graag meedoen met de Europese League of Legends Championship Series, maar dat is een dure aangelegenheid. Iedere organisatie die hieraan mee wil doen, moet zich voor het komend seizoen bij Riot Games inkopen voor een bedrag van €8 miljoen voor reeds deelnemende teams en €10,5 miljoen voor nieuwkomers. Hier zitten wel de spelerssalarissen, promotie- en marketingkosten en recht op een deel van de omzet, maar het blijft een hele bak geld. Splyce hoeft ‘slechts €8 miljoen’ op te hoesten omdat ze vorig seizoen reeds meedraaiden in de competitie. Ze gaan zich concentreren op hun best presterende teams en laat daarom hun CSGO-team na vier jaar vallen. Dit is heel opmerkelijk, omdat Splyce is begonnen als een CSGO-organisatie. Hieronder geeft directielid Marty "Lazerchicken" Strenczewilk een toelichting op dit drastische besluit.

The Ledger Group heeft in het verleden al eerder geïnvesteerd in esport, zoals in de websitebeheerder Askott Entertainment met esportnieuws. De investering in Splyce is de eerste van een reeks kapitaalinjecties. The Ledger Group noemt zich vanaf nu OverActive Media Group en ziet zichzelf niet meer als een investeringsmaatschappij, maar als een beheerplatform van ondernemingen. Het is de bedoeling dat OverActive Media Group niet alleen in esportondernemingen gaat investeren, maar deze ook zelf gaat opzetten of zelfs overnemen. Hoeveel ze nog bereid zijn in Splyce te pompen is nog niet bekend, maar er is zeker meer kapitaal onderweg.