R. Kelly raakt personeel kwijt na docu

Twee vrouwen uit R. Kelly's intieme kring zijn opgestapt na onthullingen in de BBC-documentaire R. Kelly: Sex, Girls And Videotapes.

Assistent Diana Copeland en advocaat Linda Mensch, meer dan tien jaar en vier jaar in dienst van de zanger, hebben ontslag genomen nadat de documentaire werd uitgezonden, zo bevestigden ze aan de BBC. De omroep heeft ook van een bron in het kamp van Kelly vernomen dat overige personeelsleden van plan zijn hem te verlaten.

In de documentaire werden ook nieuwe beschuldigingen geuit tegen de zanger, die beweert dat hij 'bewust en opzettelijk' een 19-jarige vrouw met een soa heeft besmet. Er is een strafklacht tegen hem ingediend en de politie van Dallas heeft laten weten dat ze een onderzoek is gestart.

De 51-jarige Kelly is door de jaren heen vaker beticht van seksueel ontoelaatbaar gedrag met jonge meisjes. In november kwam de Amerikaanse illusionist Morgan Strebler, die voor de zanger heeft opgetreden, naar buiten met het verhaal dat R. Kelly in 2006 twee jonge meisjes benaderde. Hij zou de 14-jarige meiden hebben meegenomen naar zijn slaapkamer in de tourbus. Ook lekte een video uit waarin Kelly seks heeft met een 14-jarig meisje en onder meer over haar heen plast. Volgens Kelly zelf is hij niet de persoon op de video. Hij werd vrijgesproken.

Ook trouwde hij ooit met de toen net 15-jarige zangeres Aaliyah, nadat hij papieren had laten vervalsen waaruit zou blijken dat ze 18 was. Dat huwelijk werd later nietig verklaard.

Enkele maanden voor die uitlating werd Kelly er door verscheidene mensen van beschuldigd jonge vrouwen vast te houden in een eigen sekssekte. Kelly ontkent alle beschuldigingen.

R. Kelly raakt personeel kwijt na docu
R. Kelly raakt personeel kwijt na docu (Foto: BuzzE)