Na 15 jaar weer Nederlands bokskampioen bij zwaargewichten

Het heeft even mogen duren, maar er is weer een officiële Nederlands bokskampioen bij de zwaargewichten: Ricardo Snijders veroverde de titel in het weekeinde in het Cultureel Centrum Corneliushuis in 'zijn' Heerlerheide.

De 24-jarige Snijders nam het op tegen de Let Eriks Kalasnikovs en dat werd nooit spannend. De Nederlander bewerkte het lichaam van zijn opponent een ronde lang met snoeiharde klappen, waarna hij het na krap een halve minuut in de tweede ronde al afmaakte met een verwoestende uppercut: Kalasnikovs ging gestrekt en het gevecht was voorbij.

Snijders is de eerste Nederlands zwaargewichtkampioen sinds Richel Hersisia die titel in 2003 pakte. Dat was dan weer de eerste keer sinds 1990 dat om de Nederlandse titel gevochten werd. Met zijn zege verloor Snijders wel zijn titel in het cruisergewicht, die hij vorig jaar won: een bokser kan maar één Nederlandse titel tegelijk hebben. 

In het cruisergewicht is Snijders nog wel de Benelux-kampioen. Die titel veroverde hij in januari met een knock-out tegen de Belg Erik Nazaryan.