Mourinho over Pogba: "Ik verwacht dat hij een zekere stabiliteit moet behouden"

José Mourinho heeft Paul Pogba uitgedaagd om een zeker niveau van consistentie te vinden bij Manchester United.

De Franse middenvelder kreeg in aanloop naar de derby tegen Manchester City veel kritiek en eiste vervolgens een hoofdrol op door twee keer te scoren in de wedstrijd die in 2-3 eindigde in het voordeel van the Red Devils.

"Ik zal je vertellen wat ik hem na de wedstrijd heb verteld: 'Ik verwacht niet dat je elke week de Man of the Match bent, ik verwacht niet dat je elke week twee doelpunten maakt, maar ik verwacht dat je consistent bent", vertelt Mourinho in gesprek met Engelse media.

"Dus, als je me vraagt of ik verwacht dat Paul nu elke week de Man of the Match is? Nee. Of ik verwacht dat hij elke wedstrijd scoort? Nee. Maar ik verwacht dat Paul, en ik denk dat dat de uitdaging is die hij zichzelf moet stellen, een zekere stabiliteit moet behouden en niet goed, minder goed en een slechte wedstrijd zal spelen.''

"Ik denk dat hij moet proberen om dat niveau van stabiliteit te houden en vanuit die stabiliteit zal natuurlijk de speciale wedstrijd met de speciale prestaties volgen zoals het gebeurde tegen City." Pogba speelde dit seizoen tot dusver 29 wedstrijden en kwam daarin tot vijf doelpunten en tien assists.