Napoli houdt aansluiting na spectaculaire slotminuten

Napoli heeft in de Serie A met grote moeite de aansluiting bij koploper Juventus gehouden. In eigen huis leek het tegen Chievo fout te gaan, maar spectaculaire slotminuten brachten toch nog redding.

Dries Mertens mocht kort na rust een penalty nemen, maar de kleine Belg schoot mis. Mariusz Stepinski bracht Chievo vervolgens een kwartier voor tijd op 0-1, maar Napoli slaagde er in de absolute slotfase alsnog in de boel om te draaien. Invaller Arek Milik maakte in de 89e minuut de gelijkmaker, waarna de publiek in Napels alsnog uit hun dak kon: Amadou Diawara werkte in blessuretijd met de 2-1 alsnog drie punten binnen.

Met nog zeven wedstrijden te spelen staat Napoli vier punten achter Juventus. Over twee weken spelen de clubs in Turijn tegen elkaar.