Bombarda over Sol: "Hij is wel een iets ander type dan Jörgensen"

Mariano Bombarda denkt dat Fran Sol genoeg kwaliteiten bezit om een transfer te maken van Willem II naar Feyenoord.

De spits van Willem II is met vijftien doelpunten momenteel topscorer in de Eredivisie en Willem van Hanegem zag in de Spanjaard de perfecte opvolger van Nicolai Jörgensen bij Feyenoord. "Ik ken Fran, hij heeft een goeie mentaliteit. Maar hij is wel een iets ander type dan Jörgensen", vertelt Bombarda in gesprek met de NOS.

"Hij heeft ontegenzeggelijk kwaliteiten. Hij maakt veel slimme doelpunten in de zestien en scoort ook veel met het hoofd bij de tweede paal." De spits is in de ogen van Bombarda onmisbaar in de strijd tegen degradatie. "Simpel gezegd heb je om te overleven een goede keeper nodig, een redelijke verdediging en een spits die er vijftien inschiet. Dat was in mijn tijd al zo en dat geldt nu nog steeds. Met dat laatste zit het in ieder geval wel goed."

Bombarda, die tussen 1998 en 2002 voor Willem II speelde en vervolgens twee jaar onder contract stond bij Feyenoord, denkt dat een tussenstap in de middenmoot of subtop van de Eredivisie misschien het beste zou zijn voor Sol. “Misschien kan hij daar samen met Willem II naartoe groeien. Met twee gerichte versterkingen acht ik dat zeker mogelijk."